maanantai 12. marraskuuta 2012

Näkymätön poika

Kierrellessäni kirjaston nuortenosastolla kiinnitin huomioni Holly Goldberg Sloanin kirjaan Näkymätön poika. En ollut kuullut siitä mitään aikaisemmin, mutta sen nimi kuulosti houkuttelevalta. Kukapa meistä ei olisi joskus tuntenut itseään näkymättömäksi, tai toivonut olevansa näkymätön? Kirjan kansiteksti kuulosti myös kiinnostavalta, vai mitä sanotte tästä: 

"Sam Border on 17-vuotias eikä hän käy koulua. Hänellä ei ole puhelinta eikä hän tunne elokuvatähtiä. Hän elää isänsä ja veljensä kanssa pakettiautossa, joka aika ajoin siirtyy kaupungista toiseen. Isä elää pikkurikoksilla, auringon laskettua pojat etsivät ruokaa. "

Kirjassa on myös toinen päähenkilö, Emily. Kahden nuoren tiet kohtaavat yllättävällä tavalla. Enempää en minäkään tiedä, sillä olen vasta aloittanut lukemisen. 

Eilenillalla olin todella väsynyt, mutta en voinut olla hieman vilkaisematta kirjan tekstiä ja jokin siinä lumosi minut. Odotukseni nousivat korkealle. Toivoin, että tämä olisi kaunis ja ajatuksia herättävä tarina. Siksi himan petyin, kun muutaman ensimmäisen luvun luettuani kirja tuntui  tavanomaiselta teinien rakkaustarinalta, jossa tyttö ja poika kohtaavat.

Aavistelen silti, että tässä kirjassa on jotain erityistä. Samin elämäntilanne on jo niin erilainen, että kyseessä ei voi olla aivan tavallinen tarina. Mielipuolinen isä, elämä yhteiskunnan ulkopuolella ja miltei mykkä pikkuveli, josta Sam pitää huolta.

Haluan tietää, mitä tapahtuu.  Haluatko sinä?

Jatkan lukemista. 


Päivitys kirjan luettuani:

Kirja ei todellakaan ollut mikään siirappinen teinirakkaustarina, vaan erilainen, koskettava ja jännittävä tarina, joka piti tiukasti otteessaan loppuun saakka. Suosittelen ehdottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti